Hopta: Návrh rozpustiť KSS Slovenskej pospolitosti nepomôže

06.11.2005 Humenné

Humenné 6. novembra (TASR) - K topiacemu sa, ktorý sa slamky chytá, prirovnal požiadavku Slovenskej pospolitosti - národnej strany na rozpustenie KSS predsed...
Humenné 6. novembra (TASR) - K topiacemu sa, ktorý sa slamky chytá, prirovnal požiadavku Slovenskej pospolitosti - národnej strany na rozpustenie KSS predseda strany Úsvit a nezávislý poslanec NR SR Ivan Hopta.

Podľa názoru bývalého komunistického poslanca to Slovenskej pospolitosti nepomôže v tom, že s návrhom na jej rozpustenie sa na Najvyšší súd (NS) SR obrátil generálny prokurátor Dobroslav Trnka.
\"Osobne som proti tomu, aby NS SR rozhodol o rozpustení KSS, pretože len duševne zaostalí ľudia môžu porovnávať fašistickú ideológiu s komunistickou, \" uviedol dnes Hopta pre TASR.
Predseda Úsvitu podľa vlastných slov vždy oceňoval, čo občania po roku 1948 vybudovali pod vedením KSS napriek chybám, ktoré urobila a nemuseli byť. \"Škoda len, že KSS sa z chýb nepoučila. Je však jej vnútornou vecou, či chce zostať nostalgickou sektou, alebo sa zmeniť na modernú ľavicovú stranu, \" dodal Hopta.
 

Vyberte región

mark